19.1.15

Časovi matematike

Ko može ovo da radi?

Ako niste profesor matematike možete držati časove za osnovce, a ako malo bolje znate možete držati časove za srednjoškolce. Čak i da ne znate uopšte matematiku možete angažovati nekog studenta da radi za Vas. Studente možete naći u Halo oglasima.

Šta vam je potrebno?

Potrebna Vam je slobodna prostorija i malo ulaganja. Kupite školsku klupu i stolicu. Uložite malo para na belu tablu i slično. To će učiniti da biznis koji počinjete deluje ozbiljnije.

Kako naći učenike?



Najteži deo posla može biti i najlakši. Veliki broj profesora koji dobro drže časove matematike imaju problem sa brojem učenika, a ja ću Vam ovde objasniti kako da Vi taj problem rešite. Ovde nije ideja da se učenici nalaze preko Halo oglasa. Koji učenik gleda Halo oglase? Ovde je ideja da se učenici nađu preko interneta. Da biste se reklamirali na internetu potreban vam je web sajt.

Angažujte web programera da vam izradi malo bolji web sajt. Ova usluga može varirati, računajte ne više od 150 evra. Za časove matematike Vam ne treba preterano komplikovan web sajt. Dovoljno je da imate opis usluge i kontakt. Dizajn je bitan kako bi delovali ozbiljno.

Za uspeh nije dovoljno imati samo sajt. Potrebno je da nam tom sajtu dolaze zainteresovani za časove matematike. Nije vam potrebno 1000 posetilaca. Potrebno vam je 100 posetilaca kojima trebaju časovi matematike. Ako imate 100 učenika mesečno, koliko možete zaraditi? Ako čas matematike košta 10 evra, 5 evra date studentu i 5 ostaje vama. Znači, mesečna zarada od 500 evra. To je više od prosečne plate u Srbiji. A šta je potrebno da radite? Da se javljate na telefon i zakazujete časove. Prosto!

Kako do 100 učenika?

Kada neko u google pretraži "casovi matematike" potrebno je da se pojavi reklama vašeg sajta. Ovo omogućava Google AdWords-a. Za frazu "casovi matematike" Google AdWords uzima 13 dinara za svakog ko klikne na reklamu i dođe na Vaš sajt. Sada možemo izračunati koliko bi cela kampanja koštala. Ako želimo 100 učenika koji će pozvati i tražiti čas matematike moramo imati bar 500 poseta na sajtu, a to košta 500*13=6500 dinara.

Kolika je mesečna zarada?

Angažovanje studenta: 100x5evra= 500 evra
Održavanje web sajta: 20 evra                          
Reklamiranje na Google AdWords-u: 500x0,13evra= 65 evra                
UKUPNO ULAGANJE 580 evra

Ako je čas matematike 10 evra:
ZARADA= 100x10 evra-580 evra=420 evra





Nema komentara:

Objavi komentar