29.9.16

Drva za ogrev u paletama

Ko god se greje na drva zna kolika je peripetija pripremiti drva za zimu.

Prvo je potrebno naći dobrog dobavljača koji će Vam za kupljenih 10 metara drva isporučiti bar 9 metara. Skoro uvek se dešava da ugovorena i plaćena količina drva ne odgovara isporučenoj. Ponekad za plaćenih 10 metara dobijete 7 metara.  To je proces kupovine mačke u džaku.

Kada ste završili prvi korak, potrebno je da balvane dužine 1m izrežete motorkom na tri dela. Tako se dobija dužina drveta za klasične šporete u domaćinstvu. U sezoni kada se drva pripremaju za zimu praktično je nemoguće pronaći čoveka koji će Vam motorkom izrezati drva. Kao da su cele godine sedeli i baš tada kad Vama zatreba oni se olenje.

Nakon rezanja, drva treba iscepati i spakovati. I za to je potrebno pronaći radnike, ugovoriti datum i čekati.

Sve u svemu bar 20 telefonskih razgovora i najmanje 4 izgubljena dana.

Može li drugačije? Može. Pozovete jedan broj. Dođe kamion sa paletama i viljuškarom i isprazni vam spakovana i iscepana drva na željeno mesto. Dobijete koliko platite, nema glavobolje i gubljenje vremena.

Dakle, ideja je pokrenuti firmu koja će od Srbijašuma kupovati balvane i pripremiti uredno spakovane cepanice na paleti.
Tržište definitivno postoji, jer će svako umesto 20 telefonskih poziva i 4 izgubljena dana ipak opredeliti za jedan telefonski poziv.

Nema komentara:

Objavi komentar