7.7.15

Koliko zarađuje websajt ispovesti.com?

Ispovesti.com je među 200 najboljih sajtova u Srbiji i među prvih 100 sajtova u Bosni i Hercegovini. Ima 762 000 pratilaca na Facebook-u i oko 250 000 mesečnih pretraga na google-u, što je oko 8 000 posetilaca dnevno direktno sa google pretrage, a sigurno još dva puta više dolazi preko Facebook-a.
Sajt ima dobru ideju, a probio se upravo preko društvenih mreža. Korisnici se utrkuju ko će više lajkova skupiti.

Šta više dodati osim pohvala za dobru ideju i uspešno realizovan projekat?



Ajmo sada da vidimo koliko biste para dali kada bi Vam neko ponudio ovaj sajt? 500 000 posetilaca, u najboljem slučaju da se od banera zaradi 1 evro na hiljadu pregleda, što je oko 500 evra mesečno.

Možda ima malo više poseta, možda je CPM malo manji od 1 evra, ali kako god bilo, moja slobodna procena je da više od 500 evra ne može da se zaradi sa google oglasima na ovom sajtu.

ispovesti.com imaju baner chipsa sa desne strane i verovatno za to dobijaju oko 1000 evra mesečno, jer bi realno taj chips mogao da se reklamira prego google-a za isti trošak, a ne da juri od sajta do sajta, pa da pregovara sa svakim sajtom pojedinačno.

Što se tiče ulaganja u sajt, podrazumeva se da za ovakav sajt, sa ovoliko posetilaca imate dobar hosting, ali pošto na sajtu nema slika, već samo tekst hosting bi mogao biti do 100 evra.

Računajte da morate imati administratora koji će proveravati poruke i brisati psovke i uvrede iz komentara!

Ajde da se vratimo na početno pitanje. Koliko biste para dali kada bi Vam neko ponudio sajt ispovesti.com i ima li uopšte smisla pokušavati internet zaradu sa ovakvim tipom sajta?

Nema komentara:

Objavi komentar