5.7.15

Koliko zarađuje njuz.net?

Ukoliko želimo da pokrenemo neki biznis, bilo da je to online ili offline, neophodno je da analiziramo uspešne u tom poslu. Da bi analizirali uspešne, treba pre toga pronaći ko je uspešan, tj. ko zarađuje od svog biznisa. 

Možda deluje nelogično, ali ogroman broj biznismena više ulaže u svoj biznis nego što zarađuje. Da li želite da budete jedan od njih? Naravno da ne, bolja je nula, bila ona pozitivna ili negativna, nego da ste u minusu. Nula uvek po malo bude pozitivna :-)


U ovom postu, a verovatno i u sledećim, pokušaću da procenim koliko neki sajt zarađuje sa ciljem da pronađem onaj koji stvarno zarađuje. Ukoliko pronađem neki koji vrti dobru lovu, onda sam u stvari pronašao mali rudnik zlata. Formula bi bila da napravimo sličan websajt i da zarađujemo na isti način kao i taj uspešan.

Ako posmatramo websajt njuz.net koji ima nešto manje od 500 000 jedinstvenih posetilaca mesečno i ako uzmemo da je cena najvećeg i najskupljeg banera 2600 evra na mesečnom nivou, moja procena je da ovaj sajt više od 2600 evra mesečno ne može zaraditi. Maksimum 2600 evra, ali to bi bilo ceđenje suve drenovine.

Kada bi se vlasnici ovog sajta opredelili za google oglase (adsense) moja procena je da je zarada plafon 1000 evra. Iz tog razloga i iznajmljuju banere, pa ako se neko upeca, upecao se.

Sa druge strane bilo je potrebno više od 4 godine vremena i truda i novca da bi sajt njuz.net izgledao ovako kako danas igleda. njuz.net jeste brend u koji se dosta ulagalo. Nije izostajao entuzijazam mladih ljudi i činjenica je da je websajt dosta uticajan i o njemu se priča, ali kada je u pitanju biznis i internet zarada ovaj sajt po mojoj proceni još nije isplatio sve troškove. Verovatno ih neće nikad isplatiti.

Zaključak je jednostavan kada je reč o njuz.net-u: Ako želite uspešan online biznis, a razmišljate o nekoj ovakvoj varijanti, u startu odustanite!

Vidimo se u sledećim postovima!

Nema komentara:

Objavi komentar