23.6.15

Lokalni internet market

Vremenom će se sve više prodavati preko interneta. Butici i kineske radnje će se zatvoriti. Zameniće ih sajtovi. Sve što je izvodljivo naručivaće se preko interneta - preko mobilnih telefona!

Nije loše da u ovom trenutku razmišljamo kako da se pozicioniramo na takvom tržištu. Poznato je da onaj koji prvi pokrene biznis najviše zaradi. Dakle, potrebno je da budemo prvi i uzmemo profit.

Verujem da je sada pravo vreme za tako nešto, tj. da se za svaku opštinu, pa čak i za svako naselje, pokrene internet market gde bi vlasnicima lokalnih biznisa, npr. vlasnicima butika omogućili da svoju robu prodaju besplatno preko takvog sajta.

U početku je potrebno takav sajt promovisati. Najbolje bi bilo da se stupi u kontakt sa lokalnim buticima i da im se ponudi da besplatno oglašavaju svoje proizvode na sajtu.

Zarada od ovakvog projekta neće brzo stići. Možda će biti potrebno i nekoliko godina, ali je bitno da se taj naš sajt na vreme dobro pozicionira, da ga internet korisnici posećuju i preko njega kupuju.

Kada procenimo da se može najviše zaraditi sajt treba prodati. Moguće je ostati u ovom poslu i od takvog sajta uzimate stalne prihode. Na svakom ponaosob je da odluči.

Ono što je sada najbitnije jeste da se na vreme kupi domen, da se instalira beplatni sajt za prodaju i da se krene na brendiranje. Upamtite, sajt i domen ne vredi mnogo, ali brend je na ceni.

PS: Za kupovinu domena preporučujem GoDaddy (ulaganje oko 10 evra), a za instalaciju sajta možete koristiti besplatnu u-Auctions skriptu, a možete kupiti i neku bolju (ulaganje oko 100 evra). 

Nema komentara:

Objavi komentar