4.6.15

Sadnice paulovnije

U prethodnom postu ideja je bila da se posadi šuma paulovnije i da se za desetak godina ostvari profit od prodaje drveta za ogrev i prodaje građe. Ovde je ideja da se profit ostvari za mesec dana.

Jednomesečna sadnica paulovnije je danas na pijaci koštala 1 evro. Za proizvodnju 500 sadnica potrebna vam je površina od 2 kvadrata, tako da je ovaj biznis moguće pokrenuti i u stanu. Uz dobru volju potrebne su vam plastične čaše, zemlja, seme paulovnije, jedna štedljiva sijalica i čašica za zalivanje.

Za 500 sadnica potrebno je najviše uložiti 2000 dinara, a ako se sadnice prodaju za 1 evro, zaradu sami možete izračunati - otprilike jedna prosečna plata u Srbiji.

Jedini problem je što je ovo sezonski posao i ne mogu se obezbediti stalni prihodi u svih 12 meseci tokom godine.

Jednomesečna sadnica paulovnije na mom prozoru izgleda ovako:

Sadnice proizvodim za svoje potrebe, jer mi je ideja da njive koje više ne želim da obrađujem, umesto da prodam, zasadim paulovnijom.

Na internetu možete naći detaljna uputstva za sadnju paulovnije iz semena. Možete kupiti i inkubator za sadnice (košta oko 2000 dinara), a možete kao i ja na prozoru stana i u hodniku zgrade :-). Zemlju obavezno kupite, jer će sadnica brže napredovati.

Srećno!

Nema komentara:

Objavi komentar