17.6.15

Prodaja virtuelnih turističkih obilazaka. Može li se realizovati?

Mogu li virtuelni godišnji odmori zameniti prave? Mogu li virtuelni turistički obilasci, na primer Beča, zameniti realne?Ne znam odgovor na to pitanje, ali mi se javila ideja da je dobro napraviti virtuelne turističke ture uz koje bismo iz naših udobnih domova videli sve ono što bi inače mogli videti kada bi stvarno otišli na željenu destinaciju.

U virtuelnom svetu bi obilazili ulice, slušali lokalnu muziku, pratili virtuelnog vodiča, kupovali virtuelne stvari i sve ostalo, s tim što bi sve potrošeno u virtuelnom svetu značilo uštedu u realnom.

Kako početi sa idejom?
Cenim da je za izradu jednog virtuelnog turističkog obilaska potrebno dosta vremena, ali da nije nemoguće isto i napraviti.

Kada se izabere mesto za koje bi napravili virtuelni turistički obilazak, potrebno je na google-u pronaći što više slika o tom mestu, izabrati pesme koje će se puštati u pozadini, integrisati sajt sa Street View Service-om, pronaći video snimke na youtube-u, snimke iz diskoteka, slike lepih momaka i devojaka, cene hrane i pića i ostalo.

Drugi korak, dosta teži, jeste sve te informacije prezentovati virtuelnom turisti, omogućiti da virtuelni turisti međusobno komuniciraju i još puno drugih zanimljivih sadržaja.

Nema komentara:

Objavi komentar