28.1.15

Društvene mreže

Ovde nije ideja da radite na Facebook-u, kačite raznorazne proizvode na zidu, zatrpvate Vaše prijatelje nepotrebnim reklamama. Neka Vaš profil na Facebook-u ostane onakav kakav jeste. Na Facebook-u se zabavljajte!

Možda neko zarađuje od marketinga na društvenim mrežama, ali ni to nije ideja koju bih ovde predstavio. Spremite se za nešto mnogo bolje! Postanite milioner!

Da ne dužim, radi se o pokretanju sajta, tj. društvene mreže. Znam, mislite da je to skupo. Upravo iz razloga što investicija ne mora biti ništa posebno i pišem ovaj post. Ne zaboravite da je dobar biznis ako se uloženi novac brzo vrati.


Gde naći softver, tj. scriptu za društvenu mrežu?
Otkucao sam na google-u "social network php script" i pojavilo mi se brdo i besplatnih skripti za pokretanje sajta, ali i onih koji se plaćaju. Sami izaberite da li ćete krenuti sa besplatnom ili kupovnom skriptom. Nisam testirao nijednu, ali pretpostavljam da su ove koje se plaćaju bolje :-) Preuzmite desetak najboljih skripti, instalirajte ih i izaberete onu za koju smatrate da bi Vam najviše odgovarala.

Koja je ideja?
Društvenih mreža za upoznavanje ima previše, tako da je teško probiti se na tu temu, a i sve te društvene mreže funkcionišu na principu da Vi uplaćujete članarinu, a oni Vam kao garantuju da ćete upoznati odgovarajuću osobu. Smešno!

Ovde je ideja da se društvena mreža zove "dvostruki život", a razlikovala bi se od trenutnih društvenih mreža po tome što ne bi postojala pravila, što bi svako mogao da radi šta god želi, da se predstavlja kako god želi, da bude nešto što u realnom životu ili na stvarnom Facebook profilu nije.

Da bi se obezbedila anonimnost korisnika ove društvene mreže preporučujem da na sajtu koristite enkriptovan saobraćaj ssl sertifikatima. Hosting kompanije nude tu opciju za par evra više od osnovnog hosting plana.

Kako zaraditi?
Kad na sajtu bude bilo dovoljno posetilaca možete otvoriti mini shoping stranicu, gde bi prodavali odgovarajuće proizvode. Pratite šta ljude zanima na toj Vašoj društvenoj mreži i ponudite im odgovarajuće proizvode.
Drugi način zarade bi bio da prodate sajt za velike pare, meni donirate par hiljada evra i nastavite da realizujete ideje sa ovog bloga :-)


Realizacija u kratkim crtama
  • Pretražite "social network php script" i istestirajte scripte. One koje se plaćaju takođe imaju trajal period.
  • Kupite domen i hosting i instalirajte izabranu scriptu
  • Otvorite teme po forumima i reklamirajte Vaš sajt.
  • Promovišite sajt na Facebook-u i Google-u.

Nema komentara:

Objavi komentar