31.1.15

Da li me voli?

Kada primite neku lepu SMS poruku od neke tajanstvene osobe, odnosno sa nepoznatog broja, prvo pomislite na Vama dragu osobu. Ako ste zaljubljeni pomislite na osobu u koju ste zaljubljeni. Ako nekog volite, onda na osobu koju volite. Sigurno želite da saznate ko je ta osoba i da joj uzvratite, da joj na neki način date do znanja da je i ona vama draga, da je volite?

Ovde ću pokušati da predložim biznis ideju koja bi mogla da zabavi veliki broj kako mladih tako i starijih ljudi.

Šta je ideja?


Ideja je da se napravi web stranica na kojoj posetioci mogu izabrati kakvu bi poruku želeli da pošalju osobi koju vole. Na stranici treba da se nalaze predefinisane poruke koje se mogu slati voljenoj osobi, roditeljima, deci i slično. Posetilac bira tip poruke i unosi broj mobilnog telefona.

Na telefonu voljene osobe ne stiže poruka u originalu, već još jedna predefinisana poruka tipa: "Tajanstvena osoba Vam je poslala poruku. Pogledajte na http://biznis-ideje.blogpsot.com".

Na web stranici pored gore navedenog servisa za slanje poruka, treba postojati i servis za čitanje, pa kad posetilac dodje na web stranicu postavi mu se pitanje da li želi da pročita tajanstvenu poruku ili da pošalje poruku osobi koju voli.

Kako zaraditi?

Kada posetilac želi da pročita ili da pošalje tajanstvenu poruku u poslednjem koraku se od posetioca traži šifra koju može dobiti putem SMS naplate (postoje servisi za to). Cena poruke bi mogla biti simboličnih 20 dinara, a Vaša zarada bi bila 10 dinara od svakog SMS-a.

Kako realizovati?

Postoje dosta servisa za SMS naplatu. Otkucajte na google-u "sms naplata" i izaberite kompaniju koja ima najmanju proviziju. Otprilike provizija je 50%.

Za početak SMS poruke možete slati preko 3G modema sa računara. 3G modem ne košta više do 1000 dinara. Kasnije možete i automatizovati proces.

Web sajt kupite od web programera. Oni će Vam isprogramirati da sve radi sa izabranim SMS servisom. Dizajn i tih par web stranica ne bi trebalo da platite više od 500 evra (računajte da je potrebno dan programeru i dan dizajneru, pa nek svako uzme po 250 evra).

Kako promovisati?

Naravno, možete preko Facebook-a i Google Adwords-a. Kod nas cena ovih servisa je i dalje smešna.
Drugi način bi bio da pošaljete svim Vašim prijateljima da ih volite, pa ako ih zanima ko ih voli neka plate 20 dinara :-)





Nema komentara:

Objavi komentar